Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2012 15:22 - Обвинявам!
Автор: atlantistoni Категория: Други   
Прочетен: 3055 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 30.09.2013 19:07


Обвинявам...

Обвинявам Хан Аспарух, че създаде тук България. Абе, брато, не можа ли на някоя друга планета, баси??? 
Обвинявам Хан Крум, че не ни изряза всички крадливи ръце. Бате, а за малоумните глави изобщо не помисли, нали? 
Обвинявам Княз Борис-Михаил, че ни създаде българската църква, но не ни направи по-прави и по-славни, да не говорим за по-човечни и по-отговорни. Шефе, да беше преговарял повече с Шефа, бе! 
Обвинявам Цар Симеон за Златния век. Да ни беше оставил повече кеш, а? 

Обвинявам Военно министерство и община Харманли, че не са ремонтирали стената на яз. Иваново и с престъпната си небрежност при (не)изпълнение на служебните си задължения, солидарно (без)отговорни са допринесли за рушенето на държавна собственост, довела до човешки жертви (и не само човешки) и огромни материални и още по-големи морални щети. 
Обвинявам чиновниците и мижитурките, които години наред са си носили заплатата вкъщи, но не и отговорността за (не)свършената работа, с което са застрашили живота и здравето на хората, които са им плащали - сега във Военно министерство и община Харманли, скоро и в цяла България. 
Искам всички, които са си мили ръцете един с друг, да поемат сега солидарно отговорността - особено финансовата, щот там най-много ще ги заболи. И ги искам всички под строй и срещу заплащане средната пенсия в с. Бисер да ремонтират стената, да чистят дворове и улици, да строят къщи, ако трябва и магистрали – така ще е справедливо.
Обвинявам Военно министерство, че е дало пари за въртолети, с които пилотите рискуват не само да не си свършат работата, но и живота си. 
Обвинявам премиера бойко борисов, че нареди да летят ненадеждни хеликоптери с риск за всички в ситуация, в която трагедията е твърде голяма, за да рискуваме да я увеличим по какъвто и да е начин. За толкова години премиерстване все трябваше да е наясно с възможностите на наличната техника. 
Обвинявам министър тотю младенов за думите, че нямало значение как държавата ще обезщети пострадалите. Ще замените кон за кокошка ли, министре? А дали има оцелели коне и кокошки? Ще цитирам НК:
Чл. 325б. (Нов - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.07.2011 г.) 
(1) Който, като прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева. 
(2) Наказанието е от една до три години и глоба от две хиляди до пет хиляди лева, когато деянието по ал. 1 е извършено: 
1. от лице, което осъществява дейност или професия, свързана с отглеждане на животни или полагане на грижи за тях; 
2. по начин или със средства, опасни за живота на хора или животни, по особено мъчителен начин за животното или с особена жестокост;
3. на публично място или в присъствието на малолетно или непълнолетно лице; 
4. повторно.
Тва е само за животните. За хората – допълнително. Защото това е предумишлено убийство - на хора и животни. Масово и по особено жесток и стресиращ начин – от безхаберие, безотговорност, безпардонност и безнаказаност.
Обвинявам и хората от с. Бисер, че не са отишли да ремонтират сами язовирната стена, ами в съучастничество със зимните дъждове са я докъсали. Щото водата и калта да отнесат целия им живот, да се издавят сами и да издавят и животните си, щот с пенсиите си могат да си купят всичко от магазина. Обвинявам ги и че отнеха от телевизионното време на бойко борисов и цветан цветанов. Обвинявам и зимата, че е зима. 
Сега ще бъде назначена комисия, която да разследва инцидента, на която ще плащаме ние. Тя (комисията) ще посочи с пръстче вината, ще покрие отговорните, а всички останали ще ни прати обратно да пасем. И вероятно ще идем...
Обвинявам парламент и министерски съвет, че създават и назначават комисии всякакви, но нямат комисия по Съвест и отговорност, която да им припомня, че не са богоизбрани, а служители на българските граждани, че повечето права вървят с повече задължения, а авторитетът и престижът се основават на уважението и високата оценка към добре свършената работа.
Обвинявам ги, че няма ефективни структури за поддържане и профилактика на държавната собственост – даже не е ясно кой за какво отговаря както отново ясно лъсна при яз. Иваново. Че крадете е ясно – халал да ви е, ако крадете излишъка, но се засрамете и се спрете на босия пред цървулите!
Обвинявам държавата, че пак прибира 20% ДДС от дарителската кампания със смс-и в помощ на пострадалите и злоупотребява с човечността и съпричасността на същите тези, с чиито пари се купуват нефункционални въртолети и лъскави возила, които не могат да достигнат безопасно в случай на нужда, вместо да се купи акъл и чужд опит щом се налага, а то е очевидно, че е така. Още повече, че в повечето случаи на подобни дарителски кампании даже не идва дума за чисто човешка помощ, а за вършене на работата на чиновници и бюрократи в институции и агенции, издържани отново от редовите данъкоплатци. 
Обвинявам всички български граждани, че избираме и издържаме националните си предатели и екзекутори – не по затворите, за съжаление; че се печем години на бавен огън, а не станахме печени - че изгорЕхме – изгорехме, ама поне огънят да беше пречистващ...
Обвинявам себе си – че останах. И родих детето си тук, където не е защитено от камикадзета с коли, от учителска некомпетентност, лекарска небрежност и полицейски произвол.

Обвинявам...
И се моля да си простя, да си простим сами и един на друг и заедно да променим живота си. Да изринем мръсотията от себе си и страната си, вместо да гоним синовете и дъщерите си надалеч - обезверени и ядосани.



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. shtaparov - Аспарух не е бил хан, а Княз. И не е ...
20.01.2014 16:59
Аспарух не е бил хан,а Княз. И не е създал България,а я е спасил. За създаването на България "винете" Зиези (всебога на Българи,гърци,римляни,семити и т.н. Или по-скоро го похвалете. Той не е виновен,
че мошенизирани комунисти съсипват родината ни- Сталин е виновен,и геят Ленин. Добре е да обвините и гея Василий II за това,че изневери на Българщината и стана римлянин. Останалите наши императори няма за какво да ги вините- в живота винаги е имало обстоятелства,по-силни от който и да е човек.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: atlantistoni
Категория: Други
Прочетен: 108276
Постинги: 73
Коментари: 75
Гласове: 949
Архив
Блогрол